Gratis gedichten bij opening gedichtenweek in Malden

Op 25 januari tussen 10.00 en 12.00 uur delen leden van de Pennenstreek gratis ansichtkaarten uit met gedichten.Dit vindt plaats in het winkelcentrum in Malden onder de koepel. Wethouder Ellen de Swart zal ook aanwezig zijn.Thema is reizen op de waterstroom.

De Pennenstreek heeft een bundeltje in voorbereiding met thema Heumense oorden, de mooiste plekjes van Heumen.Deze zal op 1 juni gepresenteerd wordt bij glaskunstenaar Hans Janssen

 

Nieuwe poging voor gilde

De initiatiefnemers voor de heroprichting van gilde St. Antonius Abt in Overasselt houden een tweede bijeenkomst. Een vorige bijeenkomst op 15 december werd door te weinig mensen bezocht om tot heroprichting te komen, vandaar dat op de gedenkdag van de heilige Antonius Abt, een nieuwe poging wordt ondernomen. Er zijn inmiddels 16 gegadigden die mee willen doen.

Het gilde in oprichting zoekt nog dames en heren boven de 18 jaar. De bijeenkomst is woensdag 17 januari in het parochiecentrum aan de Hoogstraat 5 en begint om 20.00 uur.

Soylent Green in De Muse

Zondag 3 december kunt u voor goede muziek weer terecht in muziekcafé de Muse in Malden. ’s Middags speelt daar de band Soylent Green. Hun repertoire bestaat uit een mooie mix van oude blues nummers van toen, aangevuld met nieuw gitaar- en rockwerk. Denk daarbij aan Herman Brood, Eric Clapton, ZZ TOP, Rolling Stones en zelfs Status Quo. De aanvang is om 15.00 uur en de toegang is, zoals gebruikelijk, gratis.

Expositie Aad van Zanten in het LOP

Aad van Zanten, 87 jaar, maakte ooit in zijn jonge jaren één schilderij in Mondriaan-stijl. Het leven was druk met een gezin en werk. Van schilderen kwam het niet meer. Toen zijn vrouw 2 jaar geleden kwam te overlijden kocht hij weer een schilderskwast, verf en doek. Zondag 3 december opent hij in het Lees- en Ontmoetingspunt, winkelcentrum Molenhoek, zijn expositie. Wilt u kennismaken met Aad of over zijn werkwijze praten? Hij is er van 14.00 tot 15.00 uur.

Filmhuis Malden in CineTwins

Iedere 1e maandagavond van de maand draait er in Cinetwins Malden om 20.00 uur een filmhuisfilm. Een lokaal initiatief dat enthousiast gesteund wordt door Cinetwins. Maandag 4 december draait de film 'Tulipani' van de regisseur Mike van Diem. Een sprookjesachtige tragikomedie over een romantische Zeeuwse boer die na de watersnoodramp in 1953 nooit meer natte voeten wil en naar het zuiden van Italië fietst. Aan de rand van een klein dorpje weet hij op miraculeuze wijze tulpen te kweken en groeit hij uit tot een levende legende.

World Press Photo 2017 in het Afrika Museum

In het Afrika Museum is de tentoonstelling World Press Photo 2017 te bezichtigen. Deze 60e editie toont indrukwekkende persfoto’s van 45 prijswinnaars uit 25 landen in 8 categorieën. De World Press Photo van het voorbije jaar is 'An Assassination in Turkey' van de Turkse fotograaf Burhan Ozbilici. Deze foto en die van de andere winnaars zijn te zien t/m 4 maart 2018 in het Afrika Museum aan de Postweg 6 in Berg en Dal.