Sportoverzicht

De spanning voor Juliana ’31 neemt toe. Zondag de laatste thuiswedstrijd in de competitie tegen UDI ‘19/CSU. De Maldenaren staan nu op een nacompetitieplaats en hebben de 3 punten hard nodig. Union speelt uit tegen DVC ‘26. Voor Eendracht ’30 worden de laatste wedstrijden steeds spannender. Zondag speelt de Mookse ploeg in Nijmegen tegen Hatert. Kampioenschap is mogelijk maar Eendracht is dan ook afhankelijk van puntverlies van Eldenia.

INTERNATIONAAL VOETBALSPEKTAKEL IN HEUMEN

 In Heumen vindt op 1, 2 en 3 juni a.s. voor de 37e maal de internationale jeugdvoetbal happening plaats. Dit evenement wordt mogelijk gemaakt door het INTERREG V A-Programma Deutschland-Nederland en medegefinancierd door de Europese Unie (EU).

Het belangrijkste is natuurlijk het jeugdvoetbaltoernooi zelf: De VOF HEUMEN NOORD CUP.   Dit jaar met 123 deelnemende teams, waarvan er 28 uit het buitenland komen.Er wordt gespeeld in zestien categorieën verdeeld over Onder 19 tot en met Onder 7.

Sportuitslagen

Voor Juliana ’31 was EHC/Heuts de te kloppen ploeg in de strijd tegen nacompetitie. De Maldenaren verloren echter met 3-0. Samen met BVC ’12 zal Juliana ’31 in de komende twee wedstrijden gaan uitmaken wie de nacompetitie in gaat. Union snakt naar het einde van het seizoen. Vandaag werd er wederom verloren, dit keer won Spero met 0-1. Eendracht ’30 ziet de concurrentie toch langzaam dichterbij komen. Zelf werd er gelijk gespeeld tegen Brakkenstein: 1-1. Achtervolger Eldenia won wel en komt op 3 punten achterstand. De volgende speelronde is komende zondag.

FC Dordrecht - NEC live bij GL8

De wedstrijd FC Dordrecht - NEC wordt zaterdagavond live uitgezonden in RegioSport. De wedstrijd is allesbeslissend voor NEC. Verliest Fortuna en wint NEC dan promoveert NEC. Anders volgt voor NEC de nacompetitie om alsnog promotie naar de Eredivisie af te dwingen.

De wedstrijd begint om 20.00 uur, RegioSport is er vanaf 19.00 uur. 

Cambuur - NEC in RegioSport

NEC speelt vrijdagavond in Leeuwarden tegen Cambuur, de nummer 13 uit de Jupiler League.   De aftrap is om 20.00 uur. Deze wedstrijd is te volgen bij GL8 tussen 19.00 en 22.00 uur.